TyövuoroVelho on oiva apu MTV3:lle

Pretax News, Pretaxin asiakaslehti 2/07

TV-talo hoitaa työvuorojen suunnittelun ja raportoinnin Pretaxin suosittamalla ohjelmistolla.

MTV3:n uutistoiminnan tietojärjestelmistä vastaava Jukka Vehkaoja vakuuttui nopeasti TyövuoroVelhon toimivuudesta, kun Pretax suositteli ohjelmaa työvuorosuunnittelun ja -raportoinnin avuksi.
- Kun löysimme Velhon, valinta oli selvä. Muita tarjokkaita oli kuusi, mutta tämä sopi meidän ympäristöömme lähes sellaisenaan. Jos jotain on puuttunut, se on ollut helposti liitettävissä ohjelmaan, Vehkaoja kehuu.

Sähköisyys muutti työvuorosuunnittelua, -raportointia ja palkanlaskentaa merkittävästi. Käyttäjiä on miellyttänyt Velhossa erityisesti raportoinnin vaivattomuus.
- Aiemmin työntekijä täytti käsin työaikalomakkeen, jolta tiedot siirrettiin käsin toiseen järjestelmään. Nyt hän vain laittaa ruksin yhteen kohtaan, jos työvuorosuunnittelu on toteutunut sellaisenaan ja lähettää listan esimiehelle hyväksyttäväksi, hän selvittää.
- Automaatti sitten hoitaa listat kerran kuussa eteenpäin ja tuottaa palkoista raportin, joka siirretään Pretaxin palkkajärjestelmään. Ohjelma myös laskee asianmukaiset lisät jokaisen henkilönumeron pohjalta, hän jatkaa.

Vehkaoja kehuu toimivan käyttöliittymän ohella myös ohjelmiston verkkopohjaisuutta. Ohjelmiston ylläpidosta ja tuesta vastaa erillinen yritys, Pretax Velho Oy.
- Meille jää vain käyttö, mikä on hyvä asia. Toisaalta verkkopohjaisuudesta hyötyy myös käyttäjä, sillä netistä voi vaivattomasti lomalta käsin kurkistaa, miten työvuorot vapaan jälkeen jatkuvat, hän antaa esimerkin.

Käyttöönotto sujui ripeästi

TyövuoroVelho kattaa MTV3:n uutisten toimituksellisesta henkilökunnasta noin 150 vuorotyöläistä. Näiden päälle tulee vielä lähetys- ja jälkikäsittelytoiminnan henkilöstö. Järjestelmän ulkopuolella ovat kiinteää kokonaispalkkaa nauttivat, normaalia päivätyörytmiä noudattavat henkilöt sekä freelancerit.

Ohjelmiston käyttöönotto kesti pari kuukautta. Työntekijätiedot syötettiin järjestelmään toukokuussa 2006, jonka jälkeen edessä oli mittava rupeama työehtosopimusten kanssa.
- Ne ovat tällä alalla aika kinkkisiä ja monimutkaisia, mutta saimme kaiken toimimaan.
Sen jälkeen vanhaa ja uutta järjestelmää käytettiin jokunen viikko rinnakkain, ja samalla järjestettiin käyttökoulutukset. Sen jälkeen on tehty enää pieniä päivityksiä ja kaikki on toiminut hienosti. Kaikkiaan hanke vei liki vuoden nollapisteestä täysin valmiiseen, Vehkaoja sanoo.

www.mtv3.fi

Tulostettava versio (pdf)

Työvuorosuunnittelun asiakasesimerkki: MTV Oy