Autonvuokraus on edullisempaa kuin oman auton käyttö

”Matka Turusta Tampereelle tulee vuokratulla autolla kolmanneksen halvemmaksi kuin omalla autolla”, arvioi autonvuokrauksen ammattilainen ja yrittäjä Kari Mäenpää.

Työmatkat aiheuttavat yrityksille huomattavia kustannuksia. Vaikka henkilöauton käyttö on usein välttämätöntä, oman auton käyttö kannattaa kyseenalaistaa. Autonvuokraus on yrityksen talouden kannalta usein selvästi edullisempaa.

”Matka Turusta Tampereelle ja takaisin tarkoittaa noin 330 kilometrin ajoa. Nykyisen kilometrikorvauksen mukaisesti kustannus yritykselle on lähes 150 euroa. Auton vuokraaminen ja polttoainekulut sen sijaan jäävät yhteen laskettuina alle sataan euroon”, vertaa Intentus Oy:n Kari Mäenpää.

Mäenpää on pitkän linjan autovuokraaja toimittuaan alalla yrittäjänä jo 12 vuotta. Intentus Oy edustaa Avis- ja Budget-tuotemerkkejä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Autonvuokraus turvallisempaa ja ekologisempaa

Vuokra-autolla on muitakin etuja omaan autoon verrattuna. Trafin mukaan liikennekäytössä olevien autojen keski-ikä on Suomessa yli 11 vuotta.

”Medän vuokra-automme ovat keskimäärin puolen vuoden ikäisiä. Uusi auto lisää turvallisuutta sekä vähentää teknisiä ongelmia ja huolia”, Mäenpää korostaa.

Autoilussa olisi ajateltava yhä enemmän myös ekologisuutta. ”Vuokra-autojemme hiilidioksidipäästöt ovat painuneet alle sataan grammaan kilometriä kohden. Autojen keskimääräiset päästöt ovat paljon suuremmat”, Mäenpää sanoo.

Autoalan tiedotuskeskuksen tilastojen mukaan Suomessa ensirekisteröityjen henkilöautojen hiilidioksidipäästöt vuonna 2015 olivat keskimäärin 123,6 grammaa per kilometri. Vuoden 2006 luku oli 179,3 grammaa per kilometri.

Liikematkailu kasvussa, auton omistaminen laskussa

Intentus Oy:n vuokraustoiminnan kannalta liikematkailu on vapaa-ajan matkailua merkittävämpää ja kasvaa koko ajan. Autonvuokraus on lisääntynyt yritysten lisäksi etenkin kuntien ja valtion virastoissa. Suosituin auton koko on pienempi keskiluokka, joka yhdistää taloudellisuutta, mukavuutta ja turvallisuutta.

”Yritysten ja organisaatioiden lisäksi myös työntekijät hyötyvät. Oman auton voi jättää vaikkapa puolisolle muuhun käyttöön. Toimitamme vuokra-auton valmiiksi työpaikalle, usein jo edellisenä päivänä”, Mäenpää kertoo.

Yleiset trendit ja autojen tasapäistyinen suosivat vuokrausta omistamisen sijaan. ”Jakamistalous alkaa näkyä tälläkin toimialalla. Etenkin kaupungissa asuvan on yhä vaikeampi perustella oman auton hankintaa”, Mäenpää toteaa.

Työvuorosuunnittelu ohjaa autovuokraamon arkea

Autovuokraamon arki on 24/7-työtä, jossa asiakasvirtoja ja resurssointia on tarkasteltava reaaliajassa. TyövuoroVelho Oy:n toimittamat ohjelmistoratkaisut työvuorosuunnitteluun ja työajanhallintaan ovat kovassa käytössä.

Työvuorosuunnittelun avulla töitä optimoidaan kaiken aikaa. Näin varmistetaan palvelun laatu, kustannustehokkuus ja ketteryys.

”Liikuttelemme ihmisiä päivittäin eri toimipaikkojemme välillä sopeuttaakseemme palveluamme asiakkaidemme tarpeisiin ja muuttuviin työkuormiin”, Mäenpää painottaa.

Yhteistyö Intentuksen ja TyövuoroVelhon välillä on jatkunut vuodesta 2008. ”Olemme olleet yhteistyömme toimivuuteen ja tuloksiin kerrassaan tyytyväisiä”, Mäenpää summaa.

https://www.intentus.fi/