Hyppää sisältöön
Työvuorosuunnittelu
12.12.2018

Raudaskylän Kristillinen Opisto ry

TyövuoroVelhosta ratkaisu vaativiin työajanhallintatarpeisiin

Raudaskylän Kristillinen Opisto on Ylivieskan seudulla sijaitseva oppilaitos, joka tarjoaa moninaisia opintomahdollisuuksia nuorille ja aikuisille peruskoulutuksesta täydennyskoulutuksiin. Opistossa opiskelee vuosittain noin 350-400 vuosiopiskelijaa, työllistäen noin 45 työntekijää.

Vielä vuonna 2005 Raudaskylän Kristillisessä Opistossa työvuorosuunnitelmat laadittiin käsin.
– Työvuorolistat suunniteltiin manuaalisesti, kolmen viikon jaksoissa. Meillä oli käytössä valmis työvuorolistalomake, johon tein suunnitelman. Silloin meillä oli työvuorolistalla keittiö, siivous, laitosmiehet ja ohjaajat, eli yhteensä noin 15 henkilöä, palvelupäällikkö Aili Laitinen muistelee.
– Aloimme kuitenkin miettiä helpotusta ja nykyaikaista menetelmää suunnitteluun. Teimme päätöksen, että kaikkien työaikaa tekevien tulisi olla työvuorolistoilla.

Raudaskylän Kristillisen Opiston työvuorot ovat toisinaan haastavia: on päivätyötä, vuorotyötä, päivystyksiä ja viikonloppuvuoroja. Se tekee työvuorosuunnittelun tarpeesta moninaisen: päivätyöntekijöillä olennaista on toteutuneiden tuntien seuranta, kun taas vuorotyöntekijöillä jo suunnitteluvaihe on haastava. Siksi on tärkeää, että työvuorosuunnitteluohjelma soveltuu erilaisiin työaikamuotoihin.

Helppokäyttöinen ja toimiva ohjelmisto

Työvuorosuunnitteluohjelmiston etsintävaiheessa Laitinen muistelee heidän tutkailleen vaihtoehtoja internetissä. TyövuoroVelho vaikutti vakuuttavalta, ja he päätyivät tutustumaan ohjelmistoon tarkemmin.
– Koulutus, ohjelman käytön helppous ja toimivuus, sekä asiakastukipalvelu, Laitinen nimeää tekijöitä, jotka he kokivat ratkaiseviksi ohjelmiston käyttöönottopäätöstä tehtäessä.

Raudaskylän Kristillisessä Opistossa on käytetty TyövuoroVelhoa vuodesta 2006 lähtien. Laitinen kokee opiston työvuorosuunnittelun parantuneen ohjelmiston käyttöönoton myötä.
– Työvuorosuunnittelu on helpottunut huomattavasti monessa suhteessa. Työvuorosuunnitelman muokkaaminen on vaivatonta ja ohjelma laskee automaattisesti kaikki työajat. Pystymme myös suunnittelemaan loma- ja työvuorolistoja pidemmäksi aikaa. Lisäksi ajanmukainen työehtosopimus on aina nähtävillä ja käytettävissä, Laitinen luettelee.
TyövuoroVelhon käytön myötä myös monet käytännön asiat sujuvat jouhevammin.
– Nettipohjaisuuden ansiosta jokainen voi nähdä oman työvuorolistansa kotikoneellakin. Säästämme paperia ja ennen kaikkea aikaa, Laitinen iloitsee.

Laadukasta ja monipuolista raportointia

TyövuoroVelhossa työvuorolistat tehdään suunnittelupuolella ja muutokset kirjataan toteumaan. Työntekijöille voidaan luoda omat käyttäjätunnukset toteutuneiden työtuntien kirjaamista varten.
– Suurin osa henkilöstöstämme merkitsee itse toteutuneet tuntinsa. Työntekijän ja esimiehen kuittauksen jälkeen toteuma siirtyy palkanlaskijalle, Laitinen kuvailee prosessia.

Hän on erittäin tyytyväinen ohjelmasta saataviin raportteihin.
– Toteuman pohjalta pystymme seuraamaan tehtyjä työtunteja. Saamme ohjelmasta kätevästi raportit, kuten poissaolot ja työajanlaadut, sekä työpistekohtaiset työvuorot. Myös työsuhdetiedot ovat palkanlaskennassa ja esimiehellä helposti saatavilla.

En tulisi enää toimeen ilman TyövuoroVelhoa”

Laitinen on erittäin tyytyväinen TyövuoroVelhoon ja iloitsee siitä, että ohjelmaa kehitetään jatkuvasti asiakkaiden tarpeita huomioiden. Hän kiittelee myös käytön helppoutta ja asiakastukipalvelun hyvää saavutettavuutta.

Hän kertoo myös suositelleensa ohjelmaa muille.
– Voin suositella TyövuoroVelhoa ihan millaiselle yritykselle tahansa, aina muutaman henkilön yrityksestä alkaen, Laitinen vahvistaa.
Hän on kaikin puolin tyytyväinen ohjelmistoon ja kokee sen soveltuvan Raudaskylän Kristillisen Opiston tarpeisiin erinomaisesti.
– En tulisi enää toimeen ilman TyövuoroVelhoa, Laitinen kiteyttää tyytyväisyytensä.

Uusimmat artikkelit: