Työvuorovelho on säästänyt melkoisen määrän työaikaa

Veroton ja sivukuluton hammashoito on tehokas etu työntekijöille, sanoo hammaslääkäriasema Stoman toimitusjohtaja Timo Kallio.

Vuonna 1970 perustettu hammaslääkäriasema Stoma on Helsingin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ryhmävastaanotto. Erikoishammaslääkäriklinikka hoitaa paljon lähetepotilaita ja ongelmallisia tapauksia.

”Itsenäinen hammaslääkäriasema Helsingin keskustassa on harvinaisuus, koska monet toimijat ovat siirtyneet suurten terveydenhuoltoketjujen omistukseen”, kertoo Stoman omistaja, toimitusjohtaja ja erikoishammaslääkäri Timo Kallio.

Sekä työntekijät että yritykset hyötyvät hammashoidosta

Stoma palvelee sekä yksityisiä potilaita että yritysasiakkaita. Kallion mukaan hammashuollon tarjoaminen työntekijöille vähentyi 1990-luvun laman jälkeen mutta näyttää olevan taas lisääntymässä. ”Kun palkankorotukset ovat tiukassa, veroista ja sivukuluista vapaa hammashoito on taloudellinen tapa lisätä työntekijöiden etuja”, Kallio korostaa.

Stoman sopimusasiakkaat ovat tyypillisesti yrittäjiä ja pk-yrityksiä, jotka pyrkivät edistämään työntekijöidensä sitoutumista. Kallio arvelee, että työterveyshuoltoa tarjoavien isojen ketjujen panostusten myötä yhä usempi yritys tarttuu myös hammashuoltoa koskeviin sopimuksiin.

Käytännön tasolla yrityksen hammashoidosta kannattaa tehdä kirjallinen sopimus kirjanpitoa ja verottajaa varten. Stoman vastaavan hoitajan Ulla Pekkalan mukaan verottajan ohjeet ovat väljät. Hammashoitoon käytettävän rahamäärän on oltava kohtuullinen suhteessa yrityksen liikevaihtoon sekä tasapuolinen kaikille työntekijöille. Yleinen summa on viisisataa euroa vuodessa henkilöä kohden.

Sopimuksen sisältämät palvelut sovitaan yrityskohtaisesti. ”Tyypillisesti sopimus kattaa perushammashoidon: tarkastukset, paikkaukset ja hammaskiven poiston. Yleensä esimerkiksi esteettinen hoito ei kuulu työntekijöille tarjottaviin palveluihin”, Pekkala toteaa.

Monet asiakkaat ovat huomanneet yrityshammashoidon edut. Konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative (CMI) on tarjonnut hammashoitoa työntekijöilleen useita vuosia hammaslääkäriasema Stoman kautta.

”Työntekijöiden hammashuollosta on todella paljon hyötyä. Työntekijämme matkustavat kehittymättömissä maissa, joissa tautitartuntojen uhka kasvaa, jos hampaat eivät ole kunnossa. Ihmiset kokevat perushammashuollon hyvänä kilpailutekijänä”, Crisis Manegement Initiativen taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Jaana Seppänen kertoo.

Joustavaa ja huoletonta työvuorosuunnittelua

Hammaslääkäriaseman arjen pyörittämisessä tarvitaan työvuorojen järkevää suunnittelua. Stomassa tehdään työtä aamu- ja iltavuorossa. Osa henkilöstöstä tekee töitä tuntipalkalla. Työvuorosuunnittelun piirissä on 18 henkilöä.

”Yksityisellä hammaslääkäriasemalla työvuorosuunnittelu on haastavaa. Käytössämme on tietty määrä hoitohuoneita, hammaslääkäreitä ja hoitajia, jotka pitää organisoida kahteen vuoroon. Työparit vaihtelevat tilanteen mukaan”, Pekkala kuvailee.

Kuormitus vaihtelee päivän ja kellonajan mukaan. ”Kiireisintä aikaa on alkuviikko maanantaista keskiviikkoon. Silloin tarvitsemme eniten väkeä myös puhelinvaihteen hoitamiseen”, Pekkala sanoo.

Stoma siirtyi keväällä 2017 TyövuoroVelhon käyttäjäksi – aikaisemmin tietojen käsittely oli manuaalista. Nyt työvuorojen suunnittelu, vuosilomia, ylitöitä ja lisiä koskeva laskenta sekä toteutumatietojen siirtäminen palkanlaskijalle on sähköistetty.

”Työvuorovelhon ratkaisu on parantanut tietojen luotettavuutta, helpottanut päivittäistä toimintaa ja säästänyt melkoisen määrän työaikaa”, Pekkala painottaa. ”Järjestelmä huolehtii automaattisesti Tehyn ja hammaslääkäriliiton työehtosopimuksia koskevista tulkinnoista. Huolehdittavaa on paljon aiempaa vähemmän.”

https://stoma.fi/