Vaivattomuutta hammaslääkäriaseman työvuoroihin

Vuonna 1998 perustettu Hammaslääkäriasema/Hammassairaala Aaria palvelee asiakkaitaan Rotuaarilla Oulun keskustassa. Asema tarjoaa kaikkia hammaslääkäri- ja erikoishammaslääkäripalveluita sekä nukutushammashoitoa. Hammasaseman toimintatavoitteena on tarjota asiakkailleen parasta mahdollista hoitoa. Tämä edellyttää myös, että henkilökuntaa on riittävästi paikalla tarpeiden mukaisesti.

Aarian työvuorot suunniteltiin aiemmin kaupan alan listoilla sekä excel-taulukolla. Suunnittelussa haluttiin kuitenkin vaivattomasti nähdä huoneet, joissa työskennellään sekä huoneiden miehityksen riittävyys. Myös tulostustoimintoihin toivottiin helpompaa ratkaisua.

Näihin tarpeisiin lähdettiin etsimään ratkaisua, ja TyövuoroVelho löytyi internetistä hakukonepalvelun avulla. Kokeilun jälkeen TyövuoroVelho otettiin käyttöön v. 2007. Tällä hetkellä sen avulla suunnitellaan vuorot noin 30 työntekijälle.

Työvuorojen suunnittelua ajasta riippumatta

Työvuorovelho on nopeuttanut Aarian työvuorosuunnittelua. “Listoja pystyy suunnittelemaan missä vain”, vastaava hammashoitaja Anne Hemmilä sanoo. Selainpohjaisen ohjelman avulla pystyy kotoakin käsin kätevästi katsomaan työvuoroja, jos sattuu äkillisiä sairauspoissaoloja.

Työvuorojen suunnitteleminen on tehostunut, ja tulostettavien listojen avulla kaikki näkevät nopealla silmäyksellä vuorot. Huonekohtaisesti pystyy tarkistamaan, että jokaisella hammaslääkärillä on avustaja. “Pystymme suosittelemaan ohjelmaa muillekin”, Anne Hemmilä lisää tyytyväisenä.

Myöhemmin käyttöönoton jälkeen TyövuoroVelhon käyttö Aariassa laajentui, kun palkanlaskenta sai ohjelmaan omat tunnukset. “Turha papereiden lähettely on vähentynyt, kun palkanlaskentatiedot tulevat suoraan ohjelmasta”, Anne Hemmilä kertoo helpottuneena.

http://www.hammas-aaria.fi/